Brødskive-vafler
Ingredienser
Ca. 10-12 vaffelplater
3 egg
6 dl melk/surmelk/eller tilsvarende
2 dl glutenfrie havregryn
3-5 dl glutenfritt grovt mel*
50 g smeltet smør eller rapsolje
2 ts bakepulver
½ ts salt
*Melmengden avhenger av om man bruker melmikser med mye fortykningsmiddel, eller om man bruker «rene» naturlig glutenfrie meltyper som for eksempel bokhvete, teff, hirse eller quinoa. Melmikser med mye fortykningsmidler binder mer væske og man trenger mindre mel for å oppnå den yoghurtkonsistensen som vaffelrøre skal ha.
Slik gjør du
- Pisk eggene sammen med melken.
- Ha i havregryn.
- Bland alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
- La røren svelle ca 15 minutter.
- Stek vaflene lys brune i vaffeljern.
- Avkjøles på rist.
Brødskive-vaflene smaker best når de er nystekte, så stek bare den mengden du trenger og hell resten av røren over i en tom brusflaske eller mugge med lokk og sett den i kjøleskapet. Den holder seg i opptil en uke. Da kan du steke et par vafler av gangen.
Tips: Del en plate i to og legg på ost og skinke på den ene (og ev. noe krydder du liker). Brett deretter vaffelen sammen og stek på nytt i vaffeljernet. Så har du din egen vaffeltoast!
Kilde: Lise Friis Pedersen