Lomper-bredde-1200x500.jpg

Foto: Anette Årsland

Lettvinte glutenfrie lomper

Annet 40 - 60 min

Disse hjemmelagede lompene blir saftige og myke. De passer like godt til pølser, som med smør og sukker på til kaffekosen.

Ingredienser

Ca. 12 lomper

800 g poteter
Ca. 300 g fint glutenfritt mel 
1,5 ss olivenolje
½ ts salt

Slik gjør du

alt1.    Skrell og kok potetene.
2.    Hell av vannet og la dem avkjøle til de er lunkne.
3.    Mos potetene med en stamper og tilsett salt og olje.
4.    Kna inn ca 2/3 av melet, til deigen er god å jobbe med. 
5.    Del deigen i 12 emner, og kjevle disse ut i melet som er holdt av.  
6.    Stekes på tørr takke eller stekepanne.

TIPS: Smaker også godt til kaffen - nystekt med smør og sukker på!