Vondt i magen 5_1200x500.jpg

En døråpner til grundige undersøkelser

Få en «second opinion» gjennom NCF – et tilbud til de som føler at de ikke får god nok mottagelse i helsevesenet. 

Dersom du mistenker at du har en form for glutenintoleranse, men føler du ikke kommer noen vei i helsevesenet, kan du ta kontakt med NCF for en «second opinion». NCF vil henvise henvendelsen videre til spesialist Trond S. Halstensen for konsultasjon. For de fleste vil dette tilbudet være en døråpner til grundige undersøkelser. 

Slik går du frem

  1. Ta kontakt med sekretariatet på post@ncf.no og gi beskjed om at du ønsker mer informasjon om, eller vil benytte deg av Second Opinion. 
  2. På grunnlag av denne henvendelsen vil NCF sende deg et skjema som skal fylles ut samt mer utfyllende informasjon om opplegget. 
  3. Om du ønsker å gå videre, sender du skjemaet til NCF ved Halstensen, som deretter vil ta kontakt på telefon for en nærmere samtale. Forberedelser og samtale vil koste 500 kroner, og resultatet av konsultasjonen vil enten være at det ikke er grunnlag for å gå videre på det tidspunktet, at flere prøver bør tas hos fastlegen eller at en blir videre henvist til en av våre eksperter som vi har avtale med. Disse ekspertene er innforstått med opplegget vårt, og vil kunne ta imot henvisninger fra Halstensen.  Det vil også i hvert tilfelle vurderes om fastlegen skal informeres/kontaktes. All informasjon du sender vil behandles konfidensielt. 

alt

Trond S. Halstensen

  • ​​​​​​​​​​​​​​professor dr.med. ved Institutt for oral biologi ved UiO
  • overlege ved Lovisenberg Diakonale Sykehus (jobber med utredning av glutenreaksjoner) 
  • leder av NCFs fagråd 
  • en av ekspertene i NCFs nettprat
  • prisbelønt norsk immunolog, og er blant annet kjent for sine studier av cøliaki