Kurs for deg som jobber med mat og mennesker
Trygg og glutenfri matglede
Mange som må spise glutenfritt synes det er utfordrende å spise mat som andre har laget. «Tør jeg å spise maten?» «Kan maten ha blitt kryssforurenset?». For å skape en trygg glutenfri hverdag for personer med cøliaki og glutenintoleranse arrangerer NCF nettkurs som skal bidra med trygg glutenfri mat i samfunnet.
Gratis nettkurs for yrkesgrupper
De som tilbereder og serverer glutenfri mat må ha kunnskap om hvordan det gjøres på riktig måte. For at den glutenfrie maten skal være trygg er det en forutsetning at maten ikke har vært utsatt for kryssforurensing av kornsortene; hvete, rug og bygg. Dette gjelder for håndtering, tilberedning, servering og oppbevaring av glutenfri mat. Ved å tilby gratis nettkurs kan vi sikre kunnskap som bidrar til å skape en trygg og glutenfri hverdag for personer med cøliaki og glutenintoleranse.
Hvem holder NCF gratis nettkurs for?
- Ansatte på skole/SFO og i barnehage
- Ansatte på helseinstitusjoner
- Kokker, servitører og kjøkkenpersonell
- Helsesykepleiere