– Hatting gjør det lett å være glutenfri!
Hun tar imot prisen for Årets glutenfrie produsent sammen med markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen og kommunikasjonsansvarlig Christel Nordhagen i bedriftens lokaler på Langhus, litt sør for Oslo. Hatting er eid av Lantmännen Unibake Norge.
Juryen la vekt på at Hattings produkter gjør det lett å være glutenfri, både som gjest hos andre og hjemme hos seg selv. Samtidig har de gode, grove og sunne glutenfrie produkter. Produktene er godt merket, og finnes i frysedisken i mange dagligvarer over hele landet.
– Vi hadde en innsiktsundersøkelse for å undersøke hva forbrukerne syntes om sortimentet og hva de ønsket seg. Dette ga grunnlaget for en relansering og utvidelse av det glutenfrie sortimentet høsten 2022, og det er veldig hyggelig at de nye produktene er tatt så godt imot av forbrukerne. Vi vil at alle skal få den «nybakt-følelsen» når de spiser våre produkter, også de som trenger glutenfri mat, sier Elin Renbjør.
Hattings glutenfrie produkter er også merket med brødskalaen, slik at det er lettere for forbrukerne å se hvor grove og sunne de er. Og særlig sandwich-brødet får skryt av konstituert generalsekretær Lise Friis Pedersen i Norsk cøliakiforening (NCF), som deler ut prisen.
– Vi vet at forbrukere med glutenintoleranse ønsker seg sunnere glutenfrie produkter, sier markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen, og lover å fortsette satsningen på gode og sunne glutenfrie bakervarer.
Vi vil at alle skal få den «nybakt-følelsen» når de spiser våre produkter, også de som trenger glutenfri mat.