Arepa – restauranten hvor all mat er glutenfri
Restauranten ligger i andre etasje i Mathallen Oslo som ligger på Vulkan-området. Mathallen byr på et mangfold av spisesteder, men det er ikke vanskelig å se at Arepa skiller seg ut, for her er det tydelig skiltet at alt er glutenfritt.
Fabian Franco tar imot prisen for Årets glutenfrie bedrift i kategorien spisesteder sammen med søsteren Brenda Jensen. Søskenparet fra Kristiansand har aner fra Colombia, og de har nærmest vokst opp i matbransjen. Faren deres er baker, og moren har laget mye mat på festivaler og drevet take away i Kristiansand. Så med familieoppskriftene i bagasjen startet de opp Arepa i 2022.
– Vi startet som en colombiansk restaurant. Den colombianske maten er basert på mais, og vi opplevde at det var mange som var glade for at empanadas og mye annet på menyen var naturlig glutenfritt, forteller Fabian Franco.
Brenda og Fabian så raskt behovet i markedet og bestemte seg for å gjøre hele menyen glutenfri.
– Vi har fått mye skryt fordi vi er et sted hvor alle kan spise den samme maten uansett om de har glutenintoleranse eller ikke, sier Fabian.
– Jeg jobber mye ute i restauranten, og det er veldig hyggelige tilbakemeldinger fra gjestene. Mange er så takknemlige over at de kan komme hit med familie og venner, og at alle kan spise alt på menyen. Vi har også flere stamgjester som kommer hver uke.
– Vi liker å tenke nytt når det gjelder mat, og setter vårt eget preg på det. Jørgen Breievne er kjøkkensjef og sammen har vi utvidet konseptet med colombiansk mat til å omfavne smaker fra hele Sør-Amerika, men hele menyen er fortsatt glutenfri, poengterer Fabian Franco.
– Vi har fått mye skryt fordi vi er et sted hvor alle kan spise den samme maten uansett om de har glutenintoleranse eller ikke.