Blåbærpai_1200x700.jpg

Deilig, glutenfri blåbærpai

Høst 40 - 60 min

Lag en herlig, glutenfri blåbærpai dere kan kose dere med. Enten du har blåbær igjen etter årets plukketur i fryseren, eller du kjøper en pose i butikken, blir resultatet like bra!

Ingredienser

  • 1 liter blåbær
  • 1 dl glutenfritt mel
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 1,5 dl sukker (bruk gjerne brunt sukker)
  • 75 g mykt/smeltet smør/margarin (bruk gjerne flytende)

Slik gjør du

  1. Hell blåbærene over i en paiform.
  2. Bland de resterende ingrediensene til en grynete masse.
  3. Smuldre deigen jevnt over blåbærene.
  4. Stekes ved 200 grader ca 20-30 minutter til smuledeigen er blitt lysebrun på toppen.

Kan gjerne serveres med vaniljesaus eller is.