brødkrans-med-ost-1200x500.jpg

Brødkrans med lun ost

Bakverk Over 60 min

Kombinasjonen av nystekte, glutenfrie rundstykker og bakt ost er til å få vann i munnen av! Osten blir flytende, og det er bare å dyppe brødet i. Bon appétit!

Ingredienser

Ca. 6 porsjoner

Brødkrans
150 g smør
5 dl helmelk
1 pk. tørrgjær
2 ss psyllium
2 ss sukker
100 g Jytte Arv
500 g Semper Fin mix
1 ts salt
1 egg til pensling
1 dl gresskarkjerner

Lun ost
1 hel Mont d’Or-ost eller ev. brie/camembert, helst i en eske av tre
1 hvitløkfedd, finsnittet
frisk rosmarin
2 ss olivenolje
salt og pepper
tyttebærsyltetøy til servering.

Slik gjør du

 

1. Smelt smør, ha i melk og sørg for at væsken holder 37 °C.
2. Løs opp gjæren i væsken og visp inn psyllium og sukker. La det svelle i 5 minutter.
3. Elt blandingen med mel og salt til en smidig deig. Dekk til og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
4. Forvarm ovnen til 200 °C. Sett osten i treboksen midt på et stekbrett med bakepapir, og husk å fjerne ev. plast rundt osten. Lag et par snitt i overflaten, stikk ned i noen skiver hvitløk og rosmarinkvaster, hell over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
5. Del deigen i 28-30 små emner og trill til kuler. Legg deigkulene tett rundt osten slik at de former en krans. Pensle med lettpisket egg og dryss over gresskarkjerner.
6. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til brødet er gyllent og gjennomstekt. Server med tyttebærsyltetøy.


Tips: 
Ønsker du mer smak på brødet, kan du elte inn hakkede urter eller litt revet parmesan.

 

Kilde: Nikolai Blumenthal, Sentralen AS