Energibar_1200x500.jpg

Glutenfri energibar med mandler, honning og mørk sjokolade

Annet Over 60 min

Hjemmelaget energibar er et supert alternativ til de man kjøper i butikken. Disse glutenfrie energibarene er enkle å lage og ha med seg i matpakken eller ut på tur.

Ingredienser

12-15 stk energibarer

150 g finhakket mandler eller andre nøtter
100 g glutenfri havregryn
150 g glutenfri müsli
1,5 dl  tørket tranebær
150 ml flytende akasie honning
2 ss appelsinjuice
150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Hakk mandlene grovt med en kniv, og rist dem og havregrynene i ovnen på 200 grader i 5 minutter.
  2. Bland appelsinjuice og honning i en kjele og la det koke opp.
  3. Bland mandler og havregryn med honningen og tilsett müsli og bær.
  4. La dette avkjøles i ca. 3 minutter.
  5. Hell massen i en brødform dekket med bakepapir, og press den lett sammen. Lite tips kan være å legge litt gladpack oppå, da får du et glattere og penere resultat og du slipper å få veldig klissete fingre. 
  6. La dette stå kaldt ½ - 1 time, før du tar det ut av formen og deler det opp.
  7. Smelt sjokoladen i vannbad og enten dypp barene i sjokoladen eller bruk en pensel og smør det utover barene
  8. Oppbevares kjølig.

Kilde: Ruth Sandring