Glutenfri energibar med mandler, honning og mørk sjokolade
Annet Over 60 min
Ingredienser
12-15 stk energibarer
150 g finhakket mandler eller andre nøtter
100 g glutenfri havregryn
150 g glutenfri müsli
1,5 dl tørket tranebær
150 ml flytende akasie honning
2 ss appelsinjuice
150 g mørk sjokolade
Slik gjør du
- Hakk mandlene grovt med en kniv, og rist dem og havregrynene i ovnen på 200 grader i 5 minutter.
- Bland appelsinjuice og honning i en kjele og la det koke opp.
- Bland mandler og havregryn med honningen og tilsett müsli og bær.
- La dette avkjøles i ca. 3 minutter.
- Hell massen i en brødform dekket med bakepapir, og press den lett sammen. Lite tips kan være å legge litt gladpack oppå, da får du et glattere og penere resultat og du slipper å få veldig klissete fingre.
- La dette stå kaldt ½ - 1 time, før du tar det ut av formen og deler det opp.
- Smelt sjokoladen i vannbad og enten dypp barene i sjokoladen eller bruk en pensel og smør det utover barene
- Oppbevares kjølig.
Kilde: Ruth Sandring