Glutenfrie hvitløk- og parmesan «pull-apart»-rundstykker
Ingredienser
Deig
5 dl vann
1 pk tørrgjær
1 ss sukker
500 g Semper white flour mix
2 ss malte psylliumfrøskall
½ ts salt
2 ss olivenolje
Topping
100 g meierismør
3 hvitløkfedd
50 g parmesan, finrevet
Slik gjør du
1. Bland vann, gjær og sukker i en eltebolle og la stå på benken i 10-15 minutter.
2. Kjør inn mel, malte psylliumfrøskall, salt og olje og elt 8-10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la heve et lunt sted i 1-2 timer.
3. Smelt smør på middels til lav varme med presset hvitløk. La surre noen minutter, hvitløken skal ikke bli brun, så pass på varmen.
4. Ta olje på hendene og rull deigen til ca. 24 små boller.
5. Ha hvitløksmøret i en stor bolle og ha i deigklumpene. Bland med hendene slik at alle bollene får et lag av smøret over det hele.
6. Legg i en liten langpanne og etterhev i 30-40 minutter.
7. Forvarm ovn til 220 °.
8. Dryss over parmesan og stek i 12-15 minutter, til lett gylne.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS