Lakseform med pesto og pasta_1200x500.jpg

Foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen

Lakseform med pesto og pasta

Varmretter 40 - 60 min

Laks er en favoritt både til fest og hverdags. Her er en lettvint og glutenfri variant hvor hele middagen lages i én og samme form og med masse god smak!

Ingredienser

4 porsjoner

1 søtpotet
2 gulrøtter
1 gul paprika
1 rødløk
1 pk cherrytomater (ca. 12 stk)
4 ss olivenolje
Salt og pepper
200 g ferdigkokt glutenfri pasta (skruer el.)
ca. 2 dl pesto
800 g laksefilet

Slik gjør du

Skrell og del søtpotet og gulrøtter i små terninger. Del paprika i biter og rødløk i båter. Fordel utover i en ildfast form med cherrytomater, vend inn olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter eller til grønnsakene begynner å bli møre. Ta formen ut og rør inn kokt pasta og pesto. Del laksefileten i fire porsjonsstykker og legg på toppen. Senk varmen til 180 °C og stek videre i 8-10 minutter eller til fisken så vidt er gjennomstekt.

Ved: Hanne Stensvold