Lam i form med pitabrød_1280x720.jpg

Foto: Nikolai Blumenthal/Sentralen 

Lam i form med glutenfrie pitabrød

Høst Over 60 min

Høst er tid for lammekjøtt! Er du lei av fårikål kan du her få et godt alternativ. Lammegryten er en god rett inspirert av Middelhavet, server med nybakte, glutenfrie pitabrød. 

Ingredienser

4 porsjoner

1 kg lammekjøtt, f.eks. lår i skiver
150 g bacon
1-2 ss olje
2 rødløk
1 fennikel
2 rødbeter
8 sopp
4 hvitløkfedd
2 bokser (à 400 g) hermetiserte cherrytomater
2 dl eplejuice
2 dl oliven
1 bunt bladpersille

Pitabrød
5-6 dl vann
½ pk gjær
1 ss psyllium
2 ss olje
1 ts salt
350 g Semper mix eller Semper mix med fiber eller en kombinasjon

 

Slik gjør du

Kutt bacon i biter og lammekjøtt i litt store terninger, og brun det raskt med litt olje i en stor panne eller gryte i 2-3 minutter. Ha det over i en ildfast form. Del rødløk, fennikel og beter i båter. Del sopp i to eller fire. Finhakk hvitløk. Brun grønnsakene raskt i den samme pannen og tilsett bokser med tomater, eplejuice, oliven og grovhakket persille. Bland med kjøttet i den ildfaste formen, dekk til med aluminiumsfolie og sett i ovnen ved 150 °C i ca. 4 timer, eller 2 timer på 225 °C. Fjern lokk eller folie den siste halvtimen for å få litt farge på kjøtt og grønnsaker. Serveres med pitabrød.

Pitabrød
Varm væsken til fingervarm, ca. 37 C°, og løs opp gjæren. Visp psyllium ut i væsken og la svelle i 5-10 minutter. Rør inn olje, salt og mel. Deigen skal være løs, som en tykk vaffelrøre. Legg små klatter med skje på et bakepapirkledd stekebrett og smør forsiktig utover med en skje dyppet i vann slik at du former pitabrød. Det må ikke bli for tynt. La heve 20-30 minutter. Stek midt i ved 250 °C i 8-10 minutter.

Ved: Hanne Stensvold