Ovnsbakt pære med lønnesirup og karamelliserte nøtter
Kaker og desserter 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
4 pærer
1 dl lønnesirup
Karamelliserte nøtter:
1 dl gresskarkjerner
1 dl hasselnøtter
0,5 dl lønnesirup
1 ts salt
Servering:
8 ss kokosyoghurt/gresk yoghurt
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Del pærene i to og kutt av en liten bit på baksiden så de ligger stødig.
3. Ha pærene over i en ildfast form og hell over lønnesirup. Bakes i 30-40 minutter, eller til gylne og gjennomstekte.
4. Grovhakk hasselnøtter og ha i en stekepanne sammen med gresskarkjerner. Stek på medium varme til gylne.
5. Hell lønnesirup over nøtteblandingen og rør til alt er godt blandet. Dryss over salt og avkjøl noe.
6. Ha yoghurt på serveringsfat og legg pærer og karamelliserte nøtter over.
7. Server med varm lønnesirup fra den ildfaste formen.