Ovnsbakt-pære_1280x720.jpg

Ovnsbakt pære med lønnesirup og karamelliserte nøtter

Kaker og desserter 40 - 60 min

Med høstens nymodne pærer er dette en perfekt liten rett du kan lage når som helst – både til frokost og dessert!

Ingredienser

4 porsjoner

4 pærer
1 dl lønnesirup

Karamelliserte nøtter:
1 dl gresskarkjerner
1 dl hasselnøtter
0,5 dl lønnesirup
1 ts salt

Servering:
8 ss kokosyoghurt/gresk yoghurt
 

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Del pærene i to og kutt av en liten bit på baksiden så de ligger stødig.
3. Ha pærene over i en ildfast form og hell over lønnesirup. Bakes i 30-40 minutter, eller til gylne og gjennomstekte.
4. Grovhakk hasselnøtter og ha i en stekepanne sammen med gresskarkjerner. Stek på medium varme til gylne.
5. Hell lønnesirup over nøtteblandingen og rør til alt er godt blandet. Dryss over salt og avkjøl noe.
6. Ha yoghurt på serveringsfat og legg pærer og karamelliserte nøtter over.
7. Server med varm lønnesirup fra den ildfaste formen.