Sjokoladekake med valnøtt_2_1200x500.jpg

Glutenfri sjokoladekake med valnøtter

Kaker og desserter 40 - 60 min

Se på denne lekre sjokoladekaken! Glutenfri og saftig kake med smakfull krem som er helt perfekt når man skal kose seg litt ekstra. Valnøttene på toppen er både pen pynt og gir god krønsj. 

Ingredienser

110 g smør/margarin
½ plate glutenfri
kokesjokolade
1 ½ dl sukker
2 egg
½ dl hakkede valnøtter
1 ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
1 dl glutenfritt mel
2 ss Jyttemel original

Slik gjør du

  1. Smelt smør/margarin og glutenfri kokesjokolade i en gryte.
  2. Rør inn sukker og egg mens gryten står på platen.
  3. Ta gryten av platen før blandingen koker.
  4. Rør inn resten av ingrediensene.
  5. Hell røren i en smurt form ca 20 cm Ø.
  6. Stekes ved 175 grader i 30 min på nederste rille.

Tips: Kan serveres med et lett melisdryss eller sjokoladeglasur oppå og/eller inni.

Kilde: NCFs oppskriftshefte "Oppskrifter og tips".