Viltgryte med sopp og tyttebær
Høst 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 løk
- 200 g sjampinjong eller annen sopp
- 2 ss smør
- 500 g reinskav (eller finnbiff)
- 1 buljongterning
- 4 dl vann
- 3 dl crème fraîche
- 5 einebær
- 100 g gudbrandsdalsost
- Salt og pepper
- 100 g tyttebær
Slik gjør du
Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Løs opp buljongterningen i kokende vann og bland alt sammen. La det koke i ca. 5 minutter. Tilsett crème fraîche og lett knuste einebær, og kok opp. Riv Gudbrandsdalsost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper, og la småkoke noen minutter til. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk. Server med tyttebær strødd over.
Kilde: Therese Elstad/Sentralen