Vil lang hevetid gi samme effekt som elting?
Hei! Ser mange sier det er viktig å elte glutenfri deig i kjøkkenmaskin, mens eltefrie oppskrifter kun har lang hevetid. Vil lang hevetid gi samme effekt som elting? Hvorfor/hvorfor ikke? Og hva gjør egentlig eltingen når det ikke er gluten involvert?
Else, 20. desember 2023 08:14
Lise svarer
Det var et komplisert spørsmål som jeg skal forsøke å besvare så godt jeg kan. Det finnes ikke noe eksakt vitenskap knyttet til hvor lenge man bør elte. Noen mener det er viktig å elte lenge, mens andre synes de får en like god deig ved å elte kortere tid. Det kommer kanskje an på deigtypen. Noen mener at å elte lenge aktiviserer gjæren, at det er lettere å få den i gang på et vis. Jeg har ikke noe kjennskap til om lang hevetid kan erstatte lang eltetid, men vet at lang hevetid gir et bedre sluttprodukt.
Lise F. Pedersen, 20. desember 2023 18.00
- Kategorier:
- Baking