Siri, 13.Dec 2024 09:05

Hei, jeg har tidligere blitt veldig dårlig ved gluteninntak. Hadde et uhell for to år siden hvor jeg kanskje fikk i meg en smule, var syk i to uker med kvalme, diaré og sterke magesmerter. Var hos lege og fikk utelukket at det var noe annet galt. I går fikk jeg i meg et helt kakestykke som var feilmerket som glutenfritt. Jeg fikk vondt i magen og tarmen er tydelig svært aktiv, jeg ble svimmel og nummen og fullstendig utmattet, men er verken kvalm eller har diaré foreløpig, og nå er det gått cirka 14 timer fra jeg spiste kaken. Eneste forskjell nå er at jeg bruker Xolair for kronisk elveblest. Kan det være Xolair som har gjort kroppen mindre reaktiv? Eller har jeg bare hatt skikkelig flaks? Med mindre reaksjonen kommer senere i stedet. Tenkte dette er jo interessant for cøliskiforskningen om ikke annet.

Trond svarer

Det er fult mulig du har IgE-,ediert hveteallergi i tillegg til din cøliaki og at de plagene du har hatt er korrelert til din IgE-medierte hveteproteinallergi, som Xolair nå hindrer at du får plager fra.