Tommy, 12.Dec 2024 12:25
Så dere nylig hadde fått et spørsmål angående endret reaksjon ved bytte fra norske til svenske- kjøpte gl.fri havegryn. Jeg må hive meg inn i rekken, og også fortelle at jeg gikk til innkjøp av "Semper Økologiske havegryn" på svenskegrensen. Har etter jeg begynte spise de slitt med å være mye sliten, og vondt i magen/svie. Tenkte ta noen dager av de nå for å se om bedring. Kan det hende de inneholder noe mer kontaminering enn de norske grynene? Syntes vi må ta dette litt mer alvorlig, da sikkert mange som meg er helt avhengig av havegryn.
Tommy, 12.Dec 2024 12:25
Trond svarer
Takk for innspillet. Det ser ut til at vi bør kontakte Mattilsynet som kan kontake det svenske Livsmedelverket som har bedre økonomi til å teste gluteninnholdet i matvarer inkludert den glutenfrie økologiske havren. Mulig den økologiske havren har andre "forurensninger" enn gluten som man har reagert på, vi er på saken.
Trond S. Halstensen, 18. desember 2024 18.17
- Kategorier:
- Medisinsk