Er det normalt at tilhelingen går så sakte?

Hei. Jeg ble diagnostisert når jeg var 47 år. Jeg var da svært syk. Har etter dette, altså 5,5 år spist strikt glutenfritt. Det tok 9 mnd før jeg kom under 250 i antistoff. Nedgangen har vært langsom og humpete. Ned, så litt opp, så ned igjen. Har målt relativt ofte. Februar i -22 var eg ned til 85, så september -22 ned til 43,9. Ett år etter, altså okt -23 var eg ned til 33,5. Er det normalt at det går så sakte? Føler meg veldig mye bedre no. Energien er stort sett tilbake. Har heller ingen vitaminmangler. Jeg spiser glutenfri havregrøt hver dag og ca 2-3 skiver Fria havrebrød(med hvetestivelse) i uka. Ellers bare ren hjemmelaget mat. Går dette rette veien? Eller bør jeg endre kosten og slutte med havregrøt og brød med hvetestivelse?

Trond svarer

Desto eldre og sykere du er, desto lengre tid tar det å bli frisk på GFD. Ikke unormalt at det tar 5-7 år før man er tilfrisknet. Slik jeg leser nedgangen din så går dette den riktige veien, og du tilfriskner sent fordi du var veldig syk.