Elverum_1280x720.jpg

Familiecamp på Elverum

Velkommen til sommersol, nydelig glutenfri mat og morsomme aktiviteter for store og små i idylliske omgivelser på Elverum Folkehøgskule! I 2024 holdes leiren fra 30. juni til 4. juli.

Foto: Line Bjørndal Gretland,  Eivind Høimyr, Lise Friis Pedersen og Tone A. Nyvold


alt
Den glutenfrie familiecampen arrangeres hver sommer på Elverum Folkehøgskule. I 2024 holdes leiren fra 30. juni til 4. juli. Skolen ligger ca. 1,4 km fra Elverum sentrum, og er omgitt av flotte grøntområder, og har blant annet fotballbane, skateboardrampe og utendørs volleyballbane.

Det er kort vei til Sagtjernet med badeplass, og her er det muligheter for både bading og kanopadling. Det er gode turmuligheter i nærheten, og det er flere stier og veier som er ypperlig egnet for løping, terrengsykling og fotturer, så ta gjerne med sykler eller sparkesykler om dere vil komme dere litt rundt.

Det er ingen nedre aldersgrense for å delta, men aktiviteter for barn gjelder fra skolealder. Yngre barn kan delta på samlinger og fellesaktiviteter sammen med foreldrene, og når det er foredrag for foreldre vil de få tilbud om lek med barnepasserne. 

Elverum ligger snaue to timer fra Oslo og litt over en time fra Lillehammer i kjøreavstand hvis man velger å reise med bil. Velger man kollektivt kan man reise med buss eller tog til Elverum fra Oslo. Reiser man med fly går det flybuss direkte fra Gardermoen til Elverum. Skolen kan være behjelpelig med transport fra Elverum sentrum/stasjon til skolen. 

God start

Dagene starter med god glutenfri frokost med nybakte rundstykker i hovedbygningen. Deretter er det felles morgensamling for å snakke litt om hva som skal skje i løpet av dagen. Litt sang og musikk, og noen ord til ettertanke, gir en fin start. Deretter går det slag i slag med foredrag, aktiviteter og utflukter! 

Av aktiviteter på familiecampen kan vi nevne:

 • Mange interessante foredrag, blant annet av lege og ernæringsfysiolog
 • Ulike formingsaktiviteter for både barn og voksne
 • Drama-, idretts- og friluftsaktiviteter for barn. 
 • Erfaringsutveksling i grupper for de voksne
 • Sosialt samvær og underholdning med sang og musikk. Oppholdet avsluttes med en festkveld med middag og fremføring av det barna har gjort eller lært i løpet av oppholdet.

Et mer detaljert program sendes påmeldte deltakere litt nærmere campen.

altKule barnevakter

Ungdommer fra NCFU stiller som barnevakter for de minste barna slik at foreldre kan delta på aktiviteter når det er lagt opp til det. Og ungdommene er populære og flotte rollemodeller, som selv vet hvordan det er å ha cøliaki.

Barn født i 2014 eller tidligere kan være med i Juniorklubben, som til tider vil ha eget opplegg. En av postene på Juniorklubbens program er «blåtur». Ungdommer fra NCFU vil hjelpe til også i Juniorklubben.

Maten

Alle som har vært på Elverum trekker fram den fantastiske maten. Trine Davidsen er "matmor" på leiren, og sørger for en overflod av nybakte rundstykker, kaker og andre godsaker. Alt som blir servert er selvfølgelig glutenfritt. Andre allergier eller intoleranser legger vi selvsagt til rette for.

Påmelding

Meld deg på her

Av erfaring blir campen raskt fulltegnet, så her er det førstemann til mølla som gjelder. En eventuell avmelding må skje før 1. mai. Skjer avmeldingen etter denne datoen må deltakere betale for oppholdet, eventuelt bruke sin reiseforsikring. Av hensyn til familier på venteliste er det viktig at en eventuell avmelding skjer så raskt som mulig.

Kontaktperson i NCF: Therese Lensnes

 • Elverum 3 22.jpg
 • Elverum 22.jpg
 • IMG_3410.JPEG
 • Elverum_2 22.jpg
 • IMG_4097--web.jpg
 • S 53-55 bildeforslag kano 2020.jpg
 • Elverum 4 22.jpg
 • IMG_4017.JPG
 • IMG_3901.JPEG
 • IMG_3650.JPEG
 • IMG_3481.JPEG
 • IMG_3966---web.jpg
 • IMG_4029---web.jpg

Innkvartering og pris

Ved påmelding kan familien ønske seg et alternativ til innkvartering. Alternativ 2 er av erfaring svært populær, og vi kan derfor ikke garantere at alle får dette alternativet. De som ikke får sitt ønske innvilget vil bli kontaktet i god tid. Er dere tidlig ute med å melde dere på er sjansen større for å få ønsket alternativ. Noen fylkeslag sponser sine medlemmer økonomisk. Ta kontakt med ditt fylkeslag
 
1) 1-3 sengs rom eller leilighet med toalett og dusj på gangen: 
​​​​​​​Pris per voksen kr 4525, barn kr 2905 og barn som fyller 4 år i 2024 eller yngre kr 685.
 
2) Rom med eget toalett/dusj: 
Pris per voksen, kr 5485, barn kr 3465 og barn som fyller 4 år i 2024 eller yngre, kr 685.   
 
De som ønsker å bo hjemme under leiroppholdet betaler halv pris av alternativ 2.​​​​​​​
 
Familier med flere enn tre medlemmer kan få to rom ved siden av hverandre, eller ekstra madrass på rommet. Det er sengetøy og håndklær på rommene. Skolen har dessverre ikke senger til småbarn. Under oppholdet disponerer dere skolens fellesrom som gymsal, styrketreningsrom, peisestue, tv-stuer, etc.
Fredrik2.jpg

10 år på Elverum Familiecamp

- Det er en fantastisk plass å være for store og små!

Cøliakikids.jpg

Cøliakids – vi tar over verden

Sjekk ut denne kule musikkvideoen som barna laget på Elverum familiecamp!