Kjetil, 13. oktober 2025 23:44

Hei Jeg hadde mageproblemer i lang tid, men reagerte ikke kraftig på å spise f.eks. boller. Gastrolege konkluderte med at jeg har cøliaki selv om blodprøver og biopsi var i grenseland. Har nå spist glutenfritt i over 3 måneder og er mye bedre. Kjøpte det som skulle være en glutenfri kanelbolle på en serveringshytte. Etter 4-5 timer og middag kom et døgn med diaré og masse gass. (Ingen andre hadde reaksjon på middag som var glutenfri) Er det rimelig å anta det var reaksjon på spor av gluten og at jeg reagerer kraftigere på lite nå som jeg har vært glutenfri lenge (og blodprøver gått ned til nesten normale verdier)?

Trond svarer

Tja, nei. Man må nok spørre seg hvor glutenfri var den såkalte glutenfrie kanelbollen? Det mest sannsynlige er at personalet var feilinformert og trodde kanelbollen var glutenfri, men at den inneholdet gluten, som ville forklart hvorfor du fikk din kraftige reaksjon.