Kan jeg bruke Gluten Go på reise?

Hei, jeg har cøliaki og skal snart på reise i ulike land i Asia. Jeg ikke supersensitiv til små mengder gluten (f.eks. reagerer jeg ikke ved bruk av samme frityr som noe med gluten), men reagerer om jeg ved en feil spiser en rett som inneholder gluten. Enkelte steder i Asia ser jeg for meg at det kan bli utfordrende å få 100% glutenfri mat. Jeg lurer derfor på om det kan være en mulighet å ta med Gluten Go-tabeletter til nødstilfeller, for eksempel hos en lokal restaurant som bruker en skvett soyasaus i retten. Jeg kommer uansett ikke til å bruke det som erstatning for å spise matvarer med mye gluten (som brød eller nudler), men det hadde vært fint å vite om det er mulig å bruke i enkelte tilfeller der det er lite gluteninnhold i retten, som f.eks. litt soyasaus i stekt ris. Vil også presisere at jeg er klar over at Gluten Go ikke kan erstatte ett glutenfritt kosthold for personer med cøliaki, men spørsmålet er om det kan brukes i enkelte tilfeller på reise der det ikke er noe annet alternativ.

Therese svarer

Asia oppleves av mange med cøliaki som litt ekstra utfordrende, nettopp grunnet det du nevner der, men også mangel på kunnskap om cøliaki - og man kan ikke alltid stole på svarene man får på restaurantene.  Tenker at du kan ha med Gluten go tablettene, og samtidig passe på å spørre og grave litt når du snakker med servitører og personalet på restaurantene. Men ikke vær bekymret, for det blir sikkert en fantastisk reise. Kos deg på tur!