Er bokhvete kun trygt hvis det er merket glutenfritt?

Hei! Ser fra tidligere svar at man bør være forsiktig med bokhvete som ikke er sertifisert som glutenfritt. Men jeg ble litt usikker på hvordan jeg ser det, med mindre produktet har cross-grain symbol. Kan jeg anta at bokhvetemel fra sanabona er glutenfri? Det er bare merket "naturlig glutenfritt" https://sanabona.no/butikk/produktkategori/okologiske-matvarer/glutenfritt-mel/bokhvetemel-fullkorn-okologisk-400-g/

Therese svarer

På pakken du har lenket til står det som du skriver "naturlig glutenfritt". Det er en påstand som ikke er lov å sette på produktet med mindre det stemmer, på samme måte som crossed grain symbolet. Forskjellen på crossed-grain og at det kun står "glutenfri(tt)" er at førstnevnte innebærer jevnlig testing for å få lov å bruke symbolet (du har altså en garanti for at det er glutenfritt), mens for "glutenfri(tt)" følges ikke dette opp systematisk. Men kravene er de samme (innhold på mindre enn 20 ppm), så denne pakken bør være helt trygg og glutenfri.