Kan jeg bake med vanlig mel?
Hei! I fare for at dette er et håpløst spørsmål, lurer jeg på følgende: Kan jeg håndtere vanlig mel når jeg baker med alt det innebærer, selvsagt uten å spise det selv? Spør fordi jeg har nyoppdaget cøliaki, uten at jeg hadde noen store plager.
Elin, 11. desember 2023 18:27
Lise svarer
Det er vanligvis ikke noe problem for en med cøliaki å håndtere vanlig mel, såfremt det ikke støver så mye at man får det inn i munnen og nesen. Å få støv på huden er ikke noe problem. Vær obs på at det kan legge seg deig under neglene som man senere kan få inn i munnen. Så hold de kortklipte og rens de godt etter at du har håndtert deig/mel. Husk at selv om du ikke har noen plager kan du bli "syk" av å få i deg gluten.
Lise F. Pedersen, 13. desember 2023 18.00
- Kategorier:
- Cøliaki
- Håndtering
- Baking