Hvordan kan jeg ha et glutenfritt beredskapslager?
Har bare noen spørsmål til deg. Jeg kjøpte noen pakker med knekkebrød før sommeren i Sverige. De er nå blitt myke, men har ikke godt ut på dato. Er det da farlig å spise? Har lagret de i bod i kjeller, som er beregnet til bildekk og uteredskaper, så litt fuktig bod. Har ikke andre plasser å lagre fordi jeg bor i leilighet. Tenker også på beredskaps planen i komunne når det gjelder glutenfri mat. Hvilken brødmat og andre glutenfrie tørrvarer kan en lagre lenge når man bor i borettslagsleilighet?
Elisabet, 2. november 2024 15:11
Therese svarer
Jeg tror ikke at de er farlige å spise, men kvaliteten er nok forringet. Det kan nok også være lurt å sjekke de ordentlig først (lukt og smak), før du spiser mye av det. Forstår godt problematikken med å skulle ha et stort beredskapslager i leilighet med begrenset plass. Tenker at det kan være lurt å ikke nødvendigvis tenke brødmat, men kanskje naturlig glutenfri mat og hermetikk som holder lenge. Fullkornsris eller glutenfrie havregryn kan være fint, for eksempel. Glutenfri hermetikk eller typisk turmat (hvor man tilsetter vann, som f.eks. kan kokes på primus), kan også være lurt. Hermetikk og frysetørket turmat kan godt lagres i bod, mens jeg ville funnet plass til tørrvarene i et skap inne i selve leiligheten. Bønner og linser er også smart mat å ha en del av i tilfelle, disse kan spiser kalde ved behov.
Therese Lensnes, 06. november 2024 18.00
- Kategorier:
- Kosthold/mat
- Håndtering