Hvor kan jeg kjøpe grovt glutenfritt mel?

Hei! Jeg er helt fersk på glutenfri baking og leter etter et godt, grovt og sunt brød til hverdags og matpakke for barn. Ser at oppskriften på siden her viser til Schär fiberbakst eller Urtekram fiberbakst, og jeg finner ingen av de produktene i butikk eller på nett. Hvor kan det kjøpes? Og hva er eventuelt alternativet? Er fiberhusk det samme? På forhånd takk for svar.

Lise svarer

Hei!

Schär fiberbakst er dessverre blitt vanskeligere å få tak i på butikk siden den aktuelle oppskriften ble delt, men du kan kjøpe den hos Allergikost.no. Der heter den Schär Dunkel Rustico. Urtekram fiberbakst er dessverre utgått fra produsent. Når det gjelder sunt hverdags-/matpakkebrød til barn kan jeg anbefale Mølleren sine ulike brød- og rundstykkemikser, sjekk: molleren.no eller Det Glutenfrie Verksted sine grove brødmikser, sjekk: detglutenfrieverksted.no

FiberHUSK(R) er ikke det samme. Det er malte psylliumfrøskall og er et registrert varemerke fra Orkla. Det finnes også flere andre leverandører av samme produkt. Malte psylliumfrøskall brukes også som fortykningsmiddel, og kan tilsettes alle slags bakervarer. Når malte psylliumfrøskall løses opp i væske dannes en geleaktig konsistens. Derfor er den fin til å tykne, binde sammen og gjøre brødet mykt, saftig og mer holdbart. Av den grunn er malte psylliumfrøskall spesielt nyttig i glutenfri bakst, som ellers ville blitt tørr og smulete.