Hard og vond pasta
Lurer på hvorfor glutenfri pasta blir hard og vond å spise når den er helt avkjølt og kald etter at den er kokt? Lurer også på om rismel er glutenfritt og trygt for en med cøliaki å bruke i baking?
Lørdag 1.7, 01. juli 2023 19:57
Lise svarer
Glutenfri kokt pasta blir hard og knekker når dagen etter fordi den består av for det meste stivelse, og stivelse klarer ikke å holde på vannet i noen særlig grad. Pasta som inneholder mye egg slik som italienerne lager den blir sikkert mindre hard når den står en stund, men jeg vet ikke om noen som lager slik glutenfri pasta. Prøv å les på ingredienslisten og se om du finner noen. Ellers så kan du jo forsøke å lage pasta selv med glutenfritt mel og egg, men det er jo litt jobb. Vi har ikke noen kjennskap til at rismel er forurenset av gluten. Ris blir jo ikke produsert i samme område som glutenholdige kornsorter, så det kan du trygt bruke.
Lise F. Pedersen, 05. juli 2023 18.00
- Kategorier:
- Cøliaki
- Kosthold/mat