Trist gutt på huske_1280x720.jpg

2018-19: Finn cøliaki

10 000 barn kan ha cøliaki uten diagnose, og kampanjen Finn cøliaki handlet om å finne og hjelpe flest mulig av disse barna.

Mange barn går med plager som skyldes uoppdaget cøliaki, og kampanjen Finn cøliaki handlet om å finne og hjelpe flest mulig av disse barna, slik at de kan slippe plagene, få bedre helse og livskvalitet. Symptomene på cøliaki er mer enn vondt i magen, og diffuse plager gjør at mange barn går med cøliaki uten å bli oppdaget. 
 
Kampanjen ble arrangert i samarbeid med barnelegeforeningen og hadde fokus på 1) øke kunnskapen hos allmennleger om symptomer på uoppdaget cøliaki hos barn og 2) øke bevisstheten rundt dette i befolkningen generelt, både hos foresatte, lærere, helsesøstre og andre. Målsetningen for kampanjen var at 1500 barn skulle diagnostiseres i løpet av det neste året. Det betyr rundt 1000 flere barn enn det som er vanlig pr år. Det ble blant annet laget filmer, brosjyrer, skrevet flere artikler om barn og cøliaki og vi hadde jevnlig aktivitet i sosiale medier.


Se kampanje-side 

Brosjyre: 
Finn cøliaki