Hvordan kan jeg få mitt barn til å like rundstykkene jeg baker?

Hei. Jeg har en datter som er meget kresen og spiser svært lite brødmat. Jeg har forsøkt med proteinrundstykker med cottage cheese, men det falt ikke helt i smak, muligens fordi det smakte for mye cottage cheese. Har du tips til en ingrediens jeg kan bruke/legge til som kan dempe smaken av cottage cheese?

Lise svarer

Noen barn er veldig følsomme for smaker. Det kan være utfordrende. Brød er jo viktig i et norsk kosthold, og hvis barn ikke liker brød kan det bli utfordrende.

Proteinrundstykkene inneholder jo, som navnet tilsier mye protein i form av cottage cheese og egg, og da kan proteinsmaken bli veldig fremtredende. Mange barn liker det ikke og smaken kan være utfordrende å dempe, men du kan jo prøve usøtet eplemos eller revet eple/gulrot? 

Som et alternativ til proteinrundstykkene kan du jo forsøke deg på å bake rundstykker eller brød med Møllerens grove melblanding. Den er både sunn og god. Oppskrifter som passer denne, finner du på: norgesmollene.no/oppskrifter/glutenfri.

Ellers kan jeg anbefale brødskivevaffel eller lapper/små pannekaker. Da kan du for eksempel bruke egg, glutenfrie havregryn, havremel, melk eller surmelk og bakepulver. Mange barn liker jo knekkebrød, og du kan også bake egne. Et annet godt alternativ er glutenfrie tacolefser fylt med noe hun liker og som er så passelig sunt 😊 Håper det var til hjelp og masse lykke til!