Hva er forskjellen på grov/hel og finmalt psyllium?
Hei! Hva er forskjellen på grov/hel og finmalt psyllium? Når bruker man de forskjellige?
Marie , 28. juli 2024 10:16
Therese svarer
Grov/hel og finmalt psyllium har etter min erfaring akkurat samme bruksområde og smak. Forskjellen utgjøres i hovedsak av hvor lang tid det tar før psylliumet stivner til gele sammen med væsken. Hel/grov psyllium bruker gjerne litt lengre tid på å stivne, og i oppskrifter vil du gjerne se at mengden grov/hel psyllium anbefales noe høyere (2-5 gram) enn finmalt. Rett og slett fordi finmalt binder seg til væske raskere. Personlig bruker jeg begge deler, men vet at mange foretrekker enten grov eller finmalt. Grov/hel psyllium selges også som helsekostprodukt, men den kan brukes på akkurat samme måte i glutenfri bakst som den finmalte.
Therese Lensnes, 05. august 2024 14.00
- Kategorier:
- Kosthold/mat
- Baking
- Ingredienser