Lurer på om fiskekakene er kontaminert?
Jeg er en cøliaker som reagerer ganske kraftig på kontaminering. Her i familien er vi svært glad i Lofoten sitt produkt: Burger av Torsk & Sei, og Torsk & Hyse. Vi har jevnlig spist de en gang i uka med noe deilig salat til. Allikevel har jeg vel alltid kjent at jeg reagerer på denne middagen, og har nå begynt å skjønne det mest sannsynelig må være disse fiskekakene. Har dere fått noe rapport om at de fiskekakene kan være kontaminerte? Jeg sendte Lofoten en melding, men ser for meg at det ikke er mye å hente der. Tenkte prøve bytte ut de fiskekakene til noe annet som er helt tryggt for meg, så kan resten av familien fortsette spise de. Har sittet langt inne å akseptere at det er de som er kilden, men nå er jeg svært sikker etter mye prøving og feiling. Blant annet har jeg justert så salaten er enkel og grei for meg, mens de andre får en mer avansert variant.
Tommy, 11. juni 2025
Lise svarer
Vi har aldri hørt at det skal være et problem med kontaminering hos Lofoten, men det kan jo være det - selv om undersøkelser viser at det er svært lite kontaminering i norskproduserte produkter. Det må du uansett få svar på fra produsenten. Disse fiskekakene inneholder jo flere andre allergener og ingerdienser du kan reagere på. Fiskeburger med torsk og sei inneholder; fisk 86 % (torsk 25 %, sei 25 %, hvitlaks, hyse), vann, potetmel, rapsolje, løk, potetflakes, dijonsennep, hvitløk, muskatblomme, salt, hvit pepper, sellerisalt, konsistensmiddel (karragenan), druesukker og er stekt i rapsolje. Så det kan være du reagerer på dette. Mitt tips er at du tester ut ulike varianter av fiskekaker fra ulike produsenter, skriver ned hvilke du reagerer på og gjør litt research ift. ingrediensene.
Lise F. Pedersen, 18. juni 2025 18.00
- Kategorier:
- Kosthold/mat
- Håndtering
- Ingredienser
- Kontaminering