Kosthold og ernæring

Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel. Også for deg som spiser glutenfritt!

Frukt og musli_1280x720.jpg

Slik spiser du nok glutenfritt fullkorn

Helsemyndighetene sier vi bør spise 90 gram fullkorn om dagen, men hvordan skal du få til det? Vi har noen gode tips til deg.

barn-og-grønnsaker_1280x720.gif

Dette bør barn med cøliaki spise

Europeiske eksperter har kommet med nye kostholdsanbefalinger for barn med cøliaki. Kostholdet skal gi bedre helse og forebygge andre sykdommer.

Havre.jpg

Glutenfri havre er supermat

På grunn av gode helseeffekter er interessen for havre økende over hele verden. Her får du vite hvorfor glutenfri havre er bra for deg – og inspirasjon til hva du kan lage selv!

God sommer_1200x500.jpg

Vitaminer og mineraler

Vi trenger alle vitaminer og mineraler for å overleve!

Foto: iStock

Glutenfrie tester

NCF har de siste årene testet mange produkter som har blitt publisert i medlemsbladet glutenFRI. Her får du et utvalg. 

Teff_1280x720.jpg

Naturlig glutenfrie kornsorter

Disse kornsortene har til felles at de er veldig vitamin- og mineralrike, de har en god proteinkvalitet og mange inneholder alle de essensielle aminosyrene. 

Psyllium_1280x720.jpg

De gode hjelperne

Når vi baker glutenfritt så trenger vi litt ekstra hjelp for å få luftig bakverk. Her har du tips til noen gode hjelpere på kjøkkenet.

Is_1280x720.jpg

Ultraprosessert mat – verre enn sitt rykte?

Millioner av europeere risikerer å utvikle flere kroniske sykdommer på grunn av inntak av industrifremstilt mat, eller såkalt ultraprosessert mat.