Arkiv

Resultat: Cøliakipille (5)

Finnes det tabletter man kan ta for å spise gluten?

Hei og takk for svar angående Gluten Go. Jeg hører folk sier de tar en tablett for å kunne spise gluten. Stemmer det at finnes noe sånt? I så fall hva. ...

Hei og takk for svar angående Gluten Go. Jeg hører folk sier de tar en tablett for å kunne spise gluten. Stemmer det at finnes noe sånt? I så fall hva.

Tone, 10. november 2022 13:27

Evnen Gluten Go har til å bryte ned gluten i magesekken er ikke på langt nær stor nok til at cøliakere kan bruke det for å spise normalt. Man har sett på evnen det har til å bryte ned mindre mengder gluten (veldig begrenset). Andre, "sterkere" enzymer  er oppdaget (ikke på markede ennå), og har blitt testet på cøliakere som spiste 2 gr. gluten (en brødskive), med en viss effekt, så muligens kommer det noe som cøliakere kan bruke i nødsfall. Men Gluten Go sier også klart fra selv at dette preparatet ikke skal benyttes av cøliakere for at de skal kunne spise glutenholdig mat.

Trond S. Halstensen, 16. november 2022 19.09

Hva kan jeg gjøre med heftig diaré?

Hei, har du noen forslag til hva en kan gjøre ved "heftig" diaré over flere dager? Aner ikke hvorfor, sikkert hatt et glutenuhell uten å vite det. Har cøliaki. Kan Gluten Go forsøkes for å se om det hjelper? ...

Hei, har du noen forslag til hva en kan gjøre ved "heftig" diaré over flere dager? Aner ikke hvorfor, sikkert hatt et glutenuhell uten å vite det. Har cøliaki. Kan Gluten Go forsøkes for å se om det hjelper?

18 år, 9. november 2022 21:48

Du kan jo ha andre årsaker til diaré enn glutenuhell, alt fra omgangssyke, (f,eks. noro-virus), "mageinfluena", bakterielle infeksjoner etc. Det er ikke no hjelp i Gluten Go etter du har reagert, du er da både for sent ute og Gluten Go kan på sitt beste kun bryte ned små mengder gluten, og selv det tar tid. Det er heller ikke beregnet på cøliakere.

Trond S. Halstensen, 16. november 2022 18.02

Hvor langt er vi i å finne en pille?

Hvor langt er vi i å finne en pille som muliggjør cøliakere å spise glutenrik mat? ...

Hvor langt er vi i å finne en pille som muliggjør cøliakere å spise glutenrik mat?

Thomas, 11. oktober 2022 14:39

Dersom du spør de som jobber med disse tingene så er det like før, men det har det vært i >30 år. Det tar lang tid, og mange kontrollerte forsøk før en metode/en pille kommer på markedet. Man må også huske på at vi har en utmerket, helt ufarlig behandling for cøliaki, med svært få bivirkninger: glutenfri kost. Alle andre behandlingsstrategier må derfor måles mot dette. Det som nok kommer først er metoder til å redusere skadeeffekter av utilsiktet glutenuhell på resturant /gluten forurensning etc, altså der hvor det er lite gluten i maten. Metode for å indusere toleranse for gluten, slik som ikke-cøliakere har, er ennå kun på forskningsstadiet, selvom det er pågående forsøk. Det er flere ulike strategier man jobber med, og muligens vil en kombinasjon av disse strategiene kunne vise seg å beskytte cøliakere mot den skadelige effekten av gluten, men enn så lenge er det glutenfri kost som gjelder. 

Trond S. Halstensen, 12. oktober 2022 19.20

Usikker på om jeg har cøliaki eller glutensensitivitet

Jeg er usikker på om jeg har cøliaki eller glutensensitivitet. Legene sier bare tja... Jeg er anbefalt glutenfri diett og har innført det. Har hørt om tabletter som heter Gluten Stopp og Gluten Go. Hva er dette og er det effektivt? ...

Jeg er usikker på om jeg har cøliaki eller glutensensitivitet. Legene sier bare tja... Jeg er anbefalt glutenfri diett og har innført det. Har hørt om tabletter som heter Gluten Stopp og Gluten Go. Hva er dette og er det effektivt?

Hege, 15. desember 2021 10:41

Først bør du vite om du har cøliaki eller ikke. Ble det tatt blodprøver mens du spiste glutenholdig mat? Dersom den var negativ (IgA mot TG2 (ofte kalt tTG), og du spiste nok gluten (2 brødskiver/2 glutenholdige måltider som et minimum) i lang nok tid (6 uker som et minimum) før blodprøvene ble tatt, så har du mest sannsynelig ikke cøliaki, men du kan godt reagere på brød for det. Mye mulig er du egentlig i gruppen av IBS pasienter, de som må spise mindre mat som innholder de ikke-absorberbare karbohydratene kalt FODMAP. Men dette er det egentlig legen din som skal hjelpe deg å finne ut av, evt ved å henvise deg til en gastroenterolog, om du bor slik til at det finnes tilgjengelig.

Trond S. Halstensen, 15. desember 2021 18.34

Fungerer Gluten GO-tablettene?

Desse Gluten GO-tablettene, er det noe som er så bra testet at ein veit at det fungerer? ...

Desse Gluten GO-tablettene, er det noe som er så bra testet at ein veit at det fungerer?

Sol, 03. oktober 2021 17:24

Dessverre, ikke egnet til cøliakere, er ikke effektive nok. 

Trond S. Halstensen, 06. oktober 2021 18.58