Arkiv

Resultat: Alkohol (32) viser 1 - 20

Kan jeg med Cøliaki drikke corona øl?

Hei. Kan jeg med Cøliaki drikke corona øl? Har gjort det flere ganger, ikke merket at jeg har blitt dårlig, men er ikke alltid man merker det selv om man får i seg gluten. ...

Hei. Kan jeg med Cøliaki drikke corona øl? Har gjort det flere ganger, ikke merket at jeg har blitt dårlig, men er ikke alltid man merker det selv om man får i seg gluten.

Marthe, 09. september 2023 19:03

I følge svenske tester gjørt av Livsmedelsverket (tilsvarer Mattilsynet) inneholder Corona veldig lite gluten. Men den er ikke lisensisert med det glutenfrie merket Crossed Grain og dermed ikke jevnlig testet, så det er vanskelig for oss å gå god for at alle flasker til alle tider er glutenfrie. Derfor anbefaler vi i NCF at de med cøliaki velger øl som er merket glutenfri.

Lise Friis Pedersen, 13. september 2023 18.00

Er all tequila, sprit og brennevin glutenfritt?

Er all tequila, sprit og brennevin glutenfritt? ...

Er all tequila, sprit og brennevin glutenfritt?

Marte, 20. august 2023 12:13

Ja, det er glutenfritt.

Lise Friis Pedersen, 23. august 2023 18.00

Er Smirnoff Ice glutenfri i Spania?

Er Smirnoff Ice glutenfri i Spania? ...

Er Smirnoff Ice glutenfri i Spania?

Kåre, 12. juli 2023 00:23

Hvis den er lik den som selges i Norge er den glutenfri. 

Lise Friis Pedersen, 09. august 2023 18.00

Hva av sprit er glutenfri?

Hei, det står litt forskjellig på nettet så jeg blir så usikker på hva av sprit som er glutenfritt. Stemmer det at det meste av gluten uansett blir eliminert i destillasjonsprosessen, selv når spriten er brygget på hvete? Spesifikt Smirnoff Ice vodka st&arin...

Hei, det står litt forskjellig på nettet så jeg blir så usikker på hva av sprit som er glutenfritt. Stemmer det at det meste av gluten uansett blir eliminert i destillasjonsprosessen, selv når spriten er brygget på hvete? Spesifikt Smirnoff Ice vodka står det forskjellige ting om. Ville satt veldig pris på svar :)

Maria H, 13. juni 2023 16:42

Smirnoff Ice er glutenfri. Når det gleder sprit forøvrig så stemmer det at all gluten ikke blir med videre i destillasjonsprosessen. Men noen få spritholdige produkter kan være tilsatt glutenholdige smaksforsterkere etter destillasjonsprosessen. Dette gjelder ikke vodka, som er beskyttet av et regelverk som gjør at den ikke kan tilsettes smak uten at det fremkommer av navnet, feks Vodka Lemon. Whisky, konjakk, armagnac, calvados og grappa mister retten til å bruke merkenavnet hvis det tilsettes noe etter destillering, så de er trygge. Gin er ikke underlagt dette regelverket og kan derfor være tilsatt smaksforsterkere (både med og uten gluten) uten at det står på etiketten.

Lise Friis Pedersen, 14. juni 2023 18.00

Er whisky, gin, akevitt etc. som er basert på kornprodukt med gluten, glutenfritt?

Er whisky, gin, akevitt etc. som er basert på kornprodukt med gluten, glutenfritt? ...

Er whisky, gin, akevitt etc. som er basert på kornprodukt med gluten, glutenfritt?

Christoffer, 07. juni 2023 17:38

Whisky, gin, akevitt og tilsvarende er destillerte spritprodukter. Gluten følger ikke med i destilleringsprosessen, derfor er destillerte spritprodukter alltid glutenfrie. Men, noen spritprodukter er tilsatt smaksforsterkere etter destillering som kan inneholde gluten (de blir ikke testet). Vodka er beskyttet av et regelverk som gjør at de ikke kan tilsettes smak uten at det fremkommer av navnet, feks Vodka Lemon. Whisky, konjakk, armagnac, calvados og grappa mister retten til å bruke merkenavnet hvis det tilsettes noe etter destillering, så de er trygge. Gin er ikke underlagt dette regelverket og kan derfor være tilsatt smaksforsterkere (både med og uten gluten) uten at det står på etiketten.

Lise Friis Pedersen, 14. juni 2023 18.00

Kan jeg drikke brennevin som er merket med korn?

Jeg har cøliaki. Er brennevin merket med korn forurenset, eller er det greit å drikke? ...

Jeg har cøliaki. Er brennevin merket med korn forurenset, eller er det greit å drikke?

Malin, 01. mai 2023 22:39

Det kommer an på om den glutenholdige ingrediensen er tilsatt før eller etter destilleringen. Er det tilsatt før er det ikke noe problem. Selv om brennevinet er laget av korn er det glutenfritt pga destilleringsprosessen. Gluten blir ikke med etter destilleringen. Er det tilsatt etter, kanskje i form av en smaksforsterker som malt eller tilsvarende, kan den være glutenholdig (<20 mmp) avhengig av mengden gluten i sluttproduktet. 

Lise Friis Pedersen, 03. mai 2023 18.00

Kan jeg drikke Battery?

Jeg har nylig fått diagnosen cøliaki. Jeg har lenge brukt energidrikker på jobb. Min drikk er Battery med ulike smaker, jeg finner ikke noe om at disse inneholder gluten eller ikke. Er disse trygge å drikke? Jeg er også en stor forbruker av fruktte, men regner med...

Jeg har nylig fått diagnosen cøliaki. Jeg har lenge brukt energidrikker på jobb. Min drikk er Battery med ulike smaker, jeg finner ikke noe om at disse inneholder gluten eller ikke. Er disse trygge å drikke? Jeg er også en stor forbruker av fruktte, men regner med at disse er ok. Jeg ønsker også å vite om det er ok å drikke alkohol. Mine valg er drinker som mojitos eller ulike typer daiquiri. På forhånd takk for svar.

Eva, 22. april 2023 17:12

Alle de drikkene du nevner er glutenfrie. Sider, vin og sprit (spritholdig drikke) er også glutenfrie. Når det gjelder øl så finnes det både glutenfrie og glutenholdige typer. Sjekk ingredienslisten eller se om det er merket glutenfritt på annet vis på emballasjen (tekst eller symbolet Crossed Grain). Å lese ingredienslisten er forøvrig et must når det gjelder å finne ut om et produkt er glutenfritt eller ikke.

Lise Friis Pedersen, 26. april 2023 18.00

Kan man få skader i tarmen av glutenholdig øl før det slår ut på blodprøve?

Hei! Min sønn fikk påvist cøliaki som barn, han spiser glutenfritt i det daglige, men på fest vet jeg at han drikker glutenholdig øl (selvfølgelig fraråder jeg han det). Det skjer ofte, og mer enn en boks i ny og ne... Han tok blodprøvesjekk f&osl...

Hei! Min sønn fikk påvist cøliaki som barn, han spiser glutenfritt i det daglige, men på fest vet jeg at han drikker glutenholdig øl (selvfølgelig fraråder jeg han det). Det skjer ofte, og mer enn en boks i ny og ne... Han tok blodprøvesjekk før jul og fikk ikke utslag på cøliakiprøvene.Jeg har forstått at han allikevel får skader i tarmen?

Ailin, 09. april 2023 11:40

Mye øl er i dag glutenfritt, slik som Rignes Lite, så mye mulig han drikker glutenfritt øl? I tillegger han ung, full av immundempende hormoner som gjør at han (midlertidig) reagerer mindre på eventuell gluten i ølet (her byggets gluten, Hordein). Det er også riktig at "skadene" i tarmen kommer før man ser utslaget på blodprøvene. Det er viktig å lose ham gjennom pubertetens stormer slik at den glutenfrie kosten ikke blir en stor protestsak, faren er at de gir blanke i dietten, føler ingen umiddelbar reaksjon når de spiser glutenholdig mat, men over tid vil cøliakien langsomt reaktiveres og uten at de muligens merker så mye (det går så langsomt) så er livskvalieten, energien, overskuddet og læringen blitt dårligere uten at magen har blitt vond/løs. Da er det bedre å råde ham til å drikke det glutenfrie ølet, og holde fast ved den glutenfrie dietten, da selv frossen-pizza kommer i glutenfrie varianter.

Trond S. Halstensen, 12. april 2023 18.30

Hva kan jeg drikke av alkohol?

Hei, kan jeg drikke Mad Fish, Bacardi Breezer, Somersby Cider, I Am Sauvignon Blanc, Koskenkorva Lemon Lime, Kirow Tiktak, Fireball og Jägermeister? Jeg har cøliaki. ...

Hei, kan jeg drikke Mad Fish, Bacardi Breezer, Somersby Cider, I Am Sauvignon Blanc, Koskenkorva Lemon Lime, Kirow Tiktak, Fireball og Jägermeister? Jeg har cøliaki.

., 06.Jan 2023 16:33

Du kan trygt drikke disse produktene selv om du har cøliaki.

Lise Friis Pedersen, 25. januar 2023 11.00

Er det glutenfritt øl i Thailand?

Skal snart reise til Thailand og lurer på om noe av det thailandske ølet er glutenfritt? Lurer også på om Fish sauce og Oyster sauce fra Santa Maria er glutenfritt? ...

Skal snart reise til Thailand og lurer på om noe av det thailandske ølet er glutenfritt? Lurer også på om Fish sauce og Oyster sauce fra Santa Maria er glutenfritt?

Sissel, 4. januar 2023 19:05

Vi kjenner ikke til om de har glutenfritt øl i Thailand. I Thailand brygger de jo mesteparten av ølet sitt på ris, men tilsetter også malt (fra bygg). Så gluteninnholdet er jo derfor lavere enn i typisk vestlig øl, men så lenge det ikke er testet, så kan man ikke garantere at det er glutenfritt.

Fish sauce fra Santa Maria er glutenfri. Den inneholder kun ansjosekstrakt, salt, sukker og sitronsyre. Oyster sauce inneholder soyasaus, så den kan vi ikke garantere er glutenfri. 

Lise Friis Pedersen, 11. januar 2023 18.00

Er det gluten i alkohol?

Hei jeg lurte på om jeg kan drikke Madfish, Breezer, Sommersby, I Am Sauvignon Blanc, Koskenkorva Lemon lime, Kirow Tiktak, Fireball og Jägermeister? Jeg har cøliaki. ...

Hei jeg lurte på om jeg kan drikke Madfish, Breezer, Sommersby, I Am Sauvignon Blanc, Koskenkorva Lemon lime, Kirow Tiktak, Fireball og Jägermeister? Jeg har cøliaki.

Anonym, 6. januar 2023 16:33

Alle de typene du nevner er glutenfrie. Sider, sprit og vin er stort sett alltid glutenfritt. Øl finnes som både glutenholdig og glutenfri. Vi har hørt at enkelte typer sprit kan være tilsatt smaksforsterkere som kan inneholde gluten, men det er veldig få og det snakk om veldig små mengder. Men der har vi ikke den fulle oversikten. Sjekk Vinmonopolet sine nettsider hvis du er i tvil. Der står det alltid oppgitt.  

 

Lise Friis Pedersen, 11. januar 2023 18.00

Er det gluten i akevitt?

Hei. Jeg lurer på om akevitt inneholder gluten. Har nylig kjøpt en gammel Opland, og Vinmonopolets kundeservice sa at denne typen ikke skal inneholde gluten. De rådet meg uansett til å spørre dere. ...

Hei. Jeg lurer på om akevitt inneholder gluten. Har nylig kjøpt en gammel Opland, og Vinmonopolets kundeservice sa at denne typen ikke skal inneholde gluten. De rådet meg uansett til å spørre dere.

Vegard, 20. desember 2022 13:47

Akevitt er glutenfri, og det samme gjelder annen destillert brennevin. Så den kan du trygt drikke! 

Lise Friis Pedersen, 21. desember 2022 18.00

Er det gluten i Baileys salted caramel?

Jeg har kjøpt Baileys salted caramel til jul. På flasken står det ikke noe om gluteninnhold, men på Vinmonopolets sider står det at den inneholder gluten (og laktose). Har spurt hos Vinmonopolet, men de kan ikke svare - og hos Diaego får jeg ikke respons. Whisky ...

Jeg har kjøpt Baileys salted caramel til jul. På flasken står det ikke noe om gluteninnhold, men på Vinmonopolets sider står det at den inneholder gluten (og laktose). Har spurt hos Vinmonopolet, men de kan ikke svare - og hos Diaego får jeg ikke respons. Whisky er jo glutenfri......

Hilde, 1. desember 2022 11:44

Alkoholholdig drikke er ikke pliktig til å ha ingrediensliste på emballasjen, derfor er den ikke merket. Vinmonopolet merker derimot hvis det er allergener i produktene deres. Denne drikken er nok tilsatt malt som smaksforsterker etter destillering, for det er som du sier riktig at whisky er glutenfri. Om drikken er glutenholdig eller ikke (<20 ppm) er vanskelig å si, det kommer an på gluteninnholdet i malten og mengden malt som er brukt. Riktig informasjon om dette får du bare fra produsent importør, så du får spørre de igjen. 

Lise Friis Pedersen, 07. desember 2022 18.00

Kan glutenfritt øl på fat forurenses av vanlig øl på samme linje?

Jeg lurer på om glutenfritt øl på fat fortsatt regnes som glutenfritt om det har vært annet øl på samme linje tidligere som ikke er glutenfritt. ...

Jeg lurer på om glutenfritt øl på fat fortsatt regnes som glutenfritt om det har vært annet øl på samme linje tidligere som ikke er glutenfritt.

Tørst , 2. november 2022 18:05

Det er vanskelig å svare på, da vi ikke kjenner de nøyaktige rutinene til bryggeriene. Men de skal jo ha rutiner for tømming av tårnet og utvasking ved bytte av fat på linja, så sjansene for at det skal være rester av gluten er nok ganske liten. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med et av bryggeriene som leverer glutenfritt øl og spørre dem direkte. Det er det tryggeste. 

 

Lise Friis Pedersen, 09. november 2022 18.00

Vil en gryterett med øl inneholde for mye øl?

Vil en gryterett med kjøtt og grønnsaker, kokt med vanlig øl i kraften, gi for mye gluten totalt sett? Ble servert dette forleden, og ble veldig i tvil. Kokken «hadde ikke tenkt på det», og det kom fram tilfeldig da det ble snakk om oppskriften. ...

Vil en gryterett med kjøtt og grønnsaker, kokt med vanlig øl i kraften, gi for mye gluten totalt sett? Ble servert dette forleden, og ble veldig i tvil. Kokken «hadde ikke tenkt på det», og det kom fram tilfeldig da det ble snakk om oppskriften.

Randi, 12. oktober 2022 20:48

Det kommer an på type øl. En vanlig pilsner (en klar øl) inneholder ikke mye gluten - kanskje så lite som 20 ppm gluten, mens et mørkt øl og et hveteøl inneholder en del mer (testet av Livsmedelsverket). Om selve retten er glutenfri (<20 ppm gluten) eller ikke kommer an på øltype og mengde øl. Uansett, hvis du ikke fikk en reaksjon får du mest sannsynlig ikke skader i tarmen heller. Husk at man må spise glutenholdig kost i 6-8 uker før man får såpass skader på tarmen at man kan få en diagnose. Nå skal jeg ikke friskmelde øl, for vi anbefaler aldri en med cøliaki å bruke annet enn glutenfritt øl.

Lise Friis Pedersen, 19. oktober 2022 18.00

Bør cøliakere holde seg unna øl merket glutenfritt?

Hei! Leste tidligere svar vedr glutenfritt øl: "Dette gjøres ved å tilsette et klaringsmiddel til ølet som klipper opp glutenproteinene i mindre biter og dermed uskadeliggjør dem. Men hvor mye de blir uskadeliggjort, og hvilken betydning det har for en med c&os...

Hei! Leste tidligere svar vedr glutenfritt øl: "Dette gjøres ved å tilsette et klaringsmiddel til ølet som klipper opp glutenproteinene i mindre biter og dermed uskadeliggjør dem. Men hvor mye de blir uskadeliggjort, og hvilken betydning det har for en med cøliaki, er forskerne ikke helt sikre på, derfor er det noe de ser på for tiden. Det blir spennende å se hva forskerne kommer fram til." Har googlet litt, og ser at det er en del skepsis der ute i verden. Tror dere det som cøliaker er lurt å være føre var og holde seg unna øl basert på opprinnelig glutenholdige ingredienser, men som er merket glutenfritt?

Niko, 19. august 2022 18:22

Man har ulike metoder for å gjøre øl glutenfritt, enzymatisk og filtrering (og kombinasjon). Byggets viktigeste gluten, Hordein, er mindre "farlig" for cøliakere enn gliadin (hvetens gluten), men farlig nok. Når man måler mengden gluten i en matvare brukes ulike test-metoder, men de er alle basert på å gjenkjenne en proteinstruktur som er mer eller mindre felles for hvetens Gliadin og byggets Hordein. Det finnes mer følsomme metoder som kartlegger protein-bitenes aminosyre-rekkefølge (peptid-sekvensen), men de brukes ikke rutinemessig. Når man enzymatisk behandler øl slik at proteinene spaltes opp, til små proteinbiter (peptider) forsvinner området, overflatestrukturen til Hordeinet som test-metoden bruker. Da forsvinner Hordein-reaktiviteten, testmetoden sier da at man ikke kan påvise Hordein, eller det blir svær tlite igjen (under minste målbare grense som p.t. er satt til 10-20 parts per million (ppm). Diskusjonen går på om det er igjen små proteinbiter i ølet som cøliakere kan reagere på (peptider) siden de reagerer på endrete (såkalt deamiderte) proteinbiter som bare er ca 10-12 aminosyrer store. Metodene som nå benyttes for å gjøre bygg-øl glutenfritt er en enzymatisk prosess under selve bryggingen. Enzymene som tilsettes klipper glutenproteinene midt i det området som gjør peptidene farlige for cøliakere. De som har undersøkt dette har vist at det ikke er noen cøliaki-toksiske proteinbiter (peptider) igjen i ølet. Det skal da være helt trygt å drikke mhp cøliaki. At noen reagerer på ølgjær og/eller andre bestandeler i øl er velkjent, men det er uavhengig av cøliakien. Cøliakiforeningen har testet ulike glutenfrie øltyper (https://ncf.no/aktuelt/vi-tester-ol) og der er det også endel informasjon om metoder som brukes for å gjøre øl glutenfritt. 

Trond S. Halstensen, 24. august 2022 18.00

Hvor mye glutenfritt øl er trygt å drikke?

Jeg har et spørsmål angående glutenfritt øl og mengder som er trygt å drikke. Hvis man ser bort fra det faktum at det ikke er bra å drikke større mengder alkohol, hvor mye glutenfritt øl antas som trygt å drikke med tanke på mengde glut...

Jeg har et spørsmål angående glutenfritt øl og mengder som er trygt å drikke. Hvis man ser bort fra det faktum at det ikke er bra å drikke større mengder alkohol, hvor mye glutenfritt øl antas som trygt å drikke med tanke på mengde gluten for en med cøliaki? Jeg har ikke funnet noe svar på dette ved generelt internettsøk, men leser dette på Systembolaget sine nettsider i Sverige: «Vuxna med glutenintolerans, eller celiaki, bör inte få i sig mer än 30 milligram gluten per dag och i det ingår allt man äter och dricker. Ta hjälp av vårt räkneexempel: En glutenfri öl på 33 centiliter innehåller upp till 6,6 milligram gluten baserat på maxhalten 20 mg/l. Om du dricker två flaskor har du fyllt nästan hälften av ditt totala dagsintag». Vil dette si at man i teorien risikerer å få i seg mer enn 20ppm gluten hvis man drikker mer enn 1 liter glutenfritt øl på en kveld?

Mads, 11. august 2022 12:44

Det er et vanskelig spørsmål du stiller, og mest sannsynlig er det foreløpig ingen som kan gi et godt svar. Det som Systembolaget skriver, er bare en «teoretisk øvelse» der de har laget et worst case scenario-regnestykke. Det er riktig at cøliakere ikke bør få i seg mer enn 30 ppm daglig, det er det forskning som viser, men mest sannsynlig inneholder ikke spesialprodusert glutenfri øl så mye som 20 ppm – trolig under 10 ppm.

Det er to måter å fremstille glutenfritt øl; enten å bruke bare glutenfrie råvarer, eller å rense en tradisjonelt brygget øl for glutenproteiner. Dette gjøres ved å tilsette et klaringsmiddel til ølet som klipper opp glutenproteinene i mindre biter og dermed uskadeliggjør dem. Men hvor mye de blir uskadeliggjort, og hvilken betydning det har for en med cøliaki, er forskerne ikke helt sikre på, derfor er det noe de ser på for tiden. Det blir spennende å se hva forskerne kommer fram til.

Da glutenfritt øl er betraktet som trygt for en med cøliaki, er det ikke satt en øvre grense for inntak. Samtidig bør man kanskje bruke sunn fornuft og ikke få i seg altfor mye, både med hensyn til et mulig gluteninntak, men også alkoholinntaket generelt. 😊  Men jeg tenker at mer enn 1 liter i løpet av en kveld innimellom er nok ikke noe problem.

Lise Friis Pedersen, 17. august 2022 18.00

Er det greit å drikke Corona?

Det verserer mange ulike svar på spørsmålet om en med cøliaki kan drikke ølet "Corona". Er det mulig å få en fasit fra en av ekspertene? Jeg har en sønn på 18 år med cøliaki, som drikker corona på fest. Er det gre...

Det verserer mange ulike svar på spørsmålet om en med cøliaki kan drikke ølet "Corona". Er det mulig å få en fasit fra en av ekspertene? Jeg har en sønn på 18 år med cøliaki, som drikker corona på fest. Er det greit, eller bør han unngå det?

Mor til gutt på 18, 04. august 2022 10:57

Slik vi har fått det forklart så tilsettes Corona enzymer for å unngå at øllet blir blakket. Ingen, hverken vi eller svenskene har noen gang kunnet påvise gluten i Corona, og ikke har vi fått noen tilbakemelding på at man reagerer på det. Selskapet som lager Corona "gidder" ikke proklamere det som glutenfritt, men det er nok det. 

Trond S. Halstensen, 04. august 2022 13.43

Er glutenfritt øl i Norge glutenfritt eller glutenredusert?

Er glutenfritt øl i Norge glutenfritt eller glutenredusert? Ser at noen kaller det glutenredusert. I USA og noen land i Europa finnes glutenfritt øl som er laget uten glutenfri malt og brygget på 100 % glutenfrie råvarer som hirse, sorghum osv. Finnes sånne helt glute...

Er glutenfritt øl i Norge glutenfritt eller glutenredusert? Ser at noen kaller det glutenredusert. I USA og noen land i Europa finnes glutenfritt øl som er laget uten glutenfri malt og brygget på 100 % glutenfrie råvarer som hirse, sorghum osv. Finnes sånne helt glutenfrie øl i Norge? Eg blir selv syk av dei som tilbys på t.d Coop.

Glutenfritt øl, 8. juni 2022 17:14

Det finnes øl brygget på ikke-glutenholdige råvarer også i Norge, men tilgjengeligheten er nok blitt begrenset ettersom vi har fått så mange "glutenreduserte" ølvarianter. Det å bli dårlig er ikke nødvendigvis pga gluten-restene. De som tester disse ølsortene påviser ofte lang under 20ppm gliadin-reaktive propteiner i ølet, og man kan reagere på andre komponenter i øl inkludert ølgjær. Ingen som har testet Corona har kunnet påvise noe som helst gliadin-reaktivitet i dette ølet, selvom de ikke merker det som glutenfritt. Det er også et glutenredusert øl, ved at man tilsetter protein-nedbrytende enzymer i ølet for å unngå at det blir blakket. Du har sikker sett NCF sin siste øltest som vel kun hadde en øl-variant som var laget av glutenfrie ingredienser (mais-øl; https://ncf.no/aktuelt/vi-tester-ol.). NCF har også en oversikt over alle glutenfrie ølsorter som selges i Norge, men i lsiten står det ikke om det er glutenredusert eller naturlig fri for gluten-øl: https://ncf.no/glutenfri-mat/ol/copy_of_trygt-ol

Lykke til :-)

 

Trond S. Halstensen, 08. juni 2022 18.41

Are all cider gluten free?

Are all cider gluten free? I understand that some producers use yeast in their cider production, and this can be brewers yeast. Is it safe or do we need to check the ingredients for cider also? ...

Are all cider gluten free? I understand that some producers use yeast in their cider production, and this can be brewers yeast. Is it safe or do we need to check the ingredients for cider also?

Cidalia, 1. april 2022 11:05

I have no knowledge of in whitch degree brewers yeast are beeing used in the production of cider. But if the cider have an ingredients list (not all ciders have), and contains gluten containing grains in some form, it will be marked in the ingredients list in bold, italic or underlined writing.

Lise Friis Pedersen, 06. april 2022 18.00