Arkiv

Resultat: Sjokolade og godteri (4)

Er det fare for gluten i strøsselet?

Når man kjøper softis, er det fare for gluten i strøsselet eller bør man be dem om å åpne ny pakke med strøssel? ...

Når man kjøper softis, er det fare for gluten i strøsselet eller bør man be dem om å åpne ny pakke med strøssel?

Mor til jente 3 år, 08. november 2023 20:17

Ja, det er et godt spørsmål. Det kan skje at det kommer biter av glutenholdig kjeks oppi strøsselet, så da bør de kanskje åpne en ny boks for sikkerhets skyld. Tror ikke det er noe stort problem for dem. Men vær obs på at det kan være glutenholdige ingredienser i enkelte typer strøssel, så det er lurt å sjekke ingredienslisten først. 

Lise Friis Pedersen, 15. november 2023 18.00

Kan jenta vår spise smågodt og kuleis?

Har en datter på 7 som har hatt cøliaki i snart 1,5 år. Vi har vært veldig nøye, men hun hadde likevel forhøyede verdier for noen mnd siden. Er medlem av Facebook-grupper, og der er det så mange som sier de gir barna sine smågodt fra butikken (vi ha...

Har en datter på 7 som har hatt cøliaki i snart 1,5 år. Vi har vært veldig nøye, men hun hadde likevel forhøyede verdier for noen mnd siden. Er medlem av Facebook-grupper, og der er det så mange som sier de gir barna sine smågodt fra butikken (vi har ikke turt det med tanke på kontaminering). Vi har heller ikke turt å gi kuleis fra kafeer osv., med tanke på mulig kontaminering. Vet ikke om datteren min reagerer med symptomer vi ser for dette, da vi aldri har testet. Men uansett tenker jeg mest på tarmen og verdiene. Om det vil slå ut på dette evt.? Er det ok å gi kuleis (tenker på iskjea som kanskje er borti kjeksen fra tidligere), hva med smågodt? Har lest en liten undersøkelse bare om smågodt men syns den er for liten til at man kan konkludere med noe...

Jente på 7 år, 03. mai 2023 14:21

Livet skal leves, og barn må få kuleis fra boden på lik linje med de andre så lenge du ser at det ikke er noe synlige kjekssmuler som ligger i isboksen (og det gjør det vel aldri). Samme med smågodt, overføringspotensialet er såpass lite og mengden potensielt overført ubetydelig så det betyr ingenting. Dersom hennes tTG-IgA titer synker jevnt og trutt så går dette den rette veien. Det er større farer der ute enn potensielle smule-overføringsforurensninger, og blir det for strengt så ser vi avogtil at barna frigjør seg fra både mor/far og den glutenfrie kosten under puberteten, ne som potensielt er mye "farligere".  Gjør så godt dere kan, og tenk litt på barnets emosjonelle utvikling. Får et av barna kuleis så må alle kunne få etc. Da går det som oftest bra.

Trond S. Halstensen

Kan cøliakere spise Freia sjokolade og Non stop?

Freia melkesjokolade og Non Stop har endret sin innholdsfortegnelse fra "kan inneholde SPOR av hvete" til "kan inneholde hvete". Kan en cøliaker ikke spise dette lenger? ...

Freia melkesjokolade og Non Stop har endret sin innholdsfortegnelse fra "kan inneholde SPOR av hvete" til "kan inneholde hvete". Kan en cøliaker ikke spise dette lenger?

Bente, 25. august 2022 22:40

Vi har tatt dette opp med Freia, som sier de har bare endret ordlyden i spormerkingen - ikke produksjonsprosessen. Så de aller fleste med cøliaki tåler godt Freia sine spormerkede produkter.

Lise Friis Pedersen, 31. august 2022 18.00

Er det gluten i sjokolade som Japp og i Honnikorn?

Er det gluten i sjokolade som Japp og i Honnikorn? ...

Er det gluten i sjokolade som Japp og i Honnikorn?

C, 08. desember 2021 15:40

Honnikorn inneholder 55 % prosent hvete, så den er det definitivt gluten i. Japp inneholder maltekstrakt fra bygg som en av de siste ingrediensene, så den inneholder noe gluten. Men det er vanskelig å si om det er over eller under grensa på 20 ppm da dette ikke blir målt. For sikkerhets skyld bør man derfor ikke spise Japp.

Lise Friis Pedersen, 15. desember 2021 18.00