Barnas klubb
Sølja og Ki er to gode venner som begge har cøliaki. Nå har de laget en klubb for alle barn i Norsk cøliakiforening.
Medlemsbladet glutenFRI
Bladet for deg som ønsker å holde deg oppdatert på glutenfritt kosthold, forskning og glutenfrie produkter!
Kurs for deg som er ny med cøliaki
Er du ny med cøliaki og glutenfritt kosthold? Eller har du barn som nettopp har fått diagnosen cøliaki? NCF arrangerer gratis nettkurs for nydiagnostiserte.
Samtale med ernæringsrådgiver
Som nytt medlem i NCF kan du booke en samtale med vår dyktige ernæringsrådgiver helt gratis.
Sølja og Ki-klubben
Alle barn som er medlem i NCF er automatisk med i Sølja og Ki-klubben. Sølja og Ki er to gode venner, de har begge cøliaki og hjelper hverandre med å ikke gå i noen glutenfeller.
Bidra til at cøliakere i Ukraina får tilgang til glutenfri mat – vipps til 516239.
Glutenfri pai med asparges og røkelaks
Glutenfri brødkrans med egg
Pulled lamb med potetlomper, gulrotsalsa og syltet rødkål
Appelsinmuffins
Brødkrans med lun ost
Lam i form med glutenfrie pitabrød
Krydret appelsintoddy
Svenske Smilla Luuk (25) har gjort karriere av sin cøliaki. Med støtte fra sin mor har hun blitt rå på glutenfri bakst. Men det var ikke alltid slik.
Les mer– Etter at jeg ble syk var jeg ikke på et godt sted i livet, og det påvirker kroppen mer enn man skulle tro, sier Carina Olset.
Les mer– Jeg har aldri følt meg så sliten før. Og det slo meg ikke at det kunne være noe i maten jeg ikke tålte, sier landslagspiller i curling, Bendik Ramsfjell, om tiden før cøliakidiagnosen.
– Jeg er opptatt av at folk ikke skal henge seg opp i alt de ikke kan spise. Vi må endre tankegangen til «SE, alt jeg kan spise!» Gluten- og melkefri mat er helt vanlig mat, bare uten gluten og melk, sier Kathrine Kragøe Skjelvan.
Les mer– Jeg hadde aldri vært innom tanken på at det var cøliaki jeg kunne ha. Det var litt kjipt å få diagnosen, men samtidig har jeg taklet det veldig fint, om det er lov til å si det, sier Tonje Garvik (32) med et smil.
Les mer– Jeg kunne selvfølgelig ønske for Magnus’ skyld at han ikke hadde cøliaki, men nå er det jo heller ikke så ille å ha det! sier mamma, programleder og Forræder-aktuelle Cathrine Fossum Hovdan.
Les merPrisvinnende vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren har et stort engasjement for klima og kosthold, og med mann og to barn med cøliaki, går det også så klart i glutenfritt.
Les mer
Lars Agnar Hjelmeset (20) er et navn det er verdt å merke seg. De sportsinteresserte har nok fått med seg at han vant både sølv og gull i Junior-VM i langrenn tidligere i år. Mens andre kjenner igjen den kjekke unge gutten fra første sesong av NRK-serien Familiens ære.
Les merLivet er ikke for pyser. De siste årene har livet vært en real berg- og dalbane for komiker og skiløper Nils-Ingar Aadne, som har fått kjenne på både den boblende gleden og den bunnløse sorgen. I dag synes han igjen livet er fint, og det er bare én ting han hater ved å ha cøliaki.
Les merFå kan gi oss julestemning som Ingebjørg Bratland (31). Hun har sunget seg inn i mange hjerter med både Jul i svingen og egne julelåter. Men julegaven hun fikk i 2013, endret livet hennes for alltid.
Les merEdvald Boasson Hagen er en av verdens beste syklister. Det mange ikke vet, er at han har slitt med magen i mange år, og likevel klart å prestere i verdensklasse. Til slutt fikk han diagnosen cøliaki, og livet ble mye bedre.
Les merÅret er 1958. Åslaug Vevle har rukket å bli 8 år, men vekta viser ikke mer enn 12,5 kg – og livet henger i en tynn tråd. Etter utallige legebesøk skjønte endelig en oppvakt lege i Bergen hva som feilte den lille jenta.
Les merPå det verste så Camilla Aastorp ut som hun var 6 måneder på vei. Kvalme, oppblåst mage og lite matlyst ble plutselig i fjor sommer en del av hverdagen for den ellers så spreke tobarnsmammaen – også kjent som Treningsfrue.
Les merSine Stokke (23) fikk cøliaki da hun var seks år, og har aldri spist kjøtt. Mamma Linn Stokke (57) har vært vegetarianer i 28 år. Sammen har de skrevet bok om hvordan man kan leve sunt, glutenfritt og plantebasert, og byr på mer enn 100 fristende oppskrifter. Tre av dem får du her.
Les merDet startet med en syk gutt og en familie som ville holde på matgleden. Familiens oppskrifter ble etter hvert delt på bloggen «Pappa uten gluten». Nå er Yiannis Filolias og Elisabeth Carlsen aktuelle med «Den store glutenfrie bakeboka».
Les merHei, jeg er en jente på 16 år som er helt tom for energi, og har vært det i de siste årene. Fastlege og spesialisthelsetjenesten skylder kun på mental tilstand og mulig utviklingsforstyrrelse. For ca. 4 uker siden hadde jeg en forverring som gjorde at jeg ikke klarte å gå på skolen, men ligger i sengen hele dagen. Da kontakter vi Volvat for å få en vurdering fra privat allmennlege. Dermed ble det tatt blodprøver på det meste. Deriblant anti-deamider gliadin IgG. Resultatet var 12 U/mL, som er over referanseområdet. Dernest ble vi innkalt til ny blodprøve, en såkalt gen-prøve... Uken etter får vi resultatet fra denne, som viser HLA DQ2 positiv, som er utenfor referanseområdet. Får da beskjed om å bestille gastroskopi, og har time på lørdag. Jeg vet ikke om jeg orker gastroskopi. Finnes det andre måter å finne ut om jeg har cøliaki? Håper på snarlig svar, og slippe å ta gastroskopi på lørdag.. Vh jente på 16
Les innleggHei. Lurer bare på om du kan garantere at en med cøliaki ikke kan reagere på glukosesirup fremstilt av hvete? Eg veit det er under 20 ppm, men eg reagerer på t.d glutenfri hvetestivelse. Eg reagerer ikke på løk, kål og andre heavy grønnsaker. Måten eg reagerer på hvetestivelse er generell sykdomsfølelse, lite energi og tåkehode. Eg har ikke hveteallergi. Men alle seier at det ikke er mulig å få cøliakisk reaksjon på noe under 20 ppm, men kan du/dere faktisk garantere det? Eg er i strålende form når eg unngår hvete 100%, og dårlig når eg spiser glutenfritt som har hvetestivelse.
Les innlegg